Voorlopige aanslag aanvragen of wijzigen.

Uw persoonlijke situatie kan in een jaar zodanig wijzigen dat het verstandig is om een voorlopige aanslag aan te vragen, of de huidige te laten wijzigen.

Voorbeelden hiervan zijn de aankoop of verkoop van een eigen woning, het wijzigen van uw hypotheek, echtscheidingssituaties waarbij uw ex-partner alimentatie ontvangt of betaalt. Als u dit jaar met pensioen gaat en u heeft meerdere inkomensbronnen (AOW en pensioen(en)) dan is de kans groot dat u achteraf belasting moet bijbetalen.

Zonder voorlopige aanslag betaalt of ontvangt u het hele bedrag na het indienen van de belastingaangifte. Via een voorlopige aanslag betaalt of ontvangt u alvast het bedrag in maandelijkse termijnen. Bij de verwerking van uw belastingaangifte wordt het reeds betaalde of ontvangen bedrag verrekend, zodat u per saldo nog een klein gedeelte bijbetaalt of terugkrijgt.

Hieronder vindt u de checklist waarin wordt aangegeven wat u allemaal aan documenten moet verzamelen, zodat wij de aanvraag of wijziging op deskundige wijze voor u kunnen verzorgen.

Bent u MKB-ondernemer of ZZP-er neem dan contact met ons op. Wij zullen inschatten of voor u een voorlopige aanslag van toepassing is of dat wij u adviseren de huidige te wijzigen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, bel of mail ons dan!
Wij staan u graag te woord.